Friday, April 8, 2011

Pendapatan Kecil-kecilan

Arnab yang kecil ni, baru buka mata, umurnya 2 minggu. Ada 12 ekor.
Sebahagiannya akan dijual dalam masa sebulan lagi

Tengah menjamu selera, makan kulit keledek.
Ada juga baby arnab yang nak menyusu
Berehat dalam lubang..comel je

video

Inilah arnab kesayangan kami yang dipelihara sejak hampir 2 tahun ni. Ada yang dah disembelih, dan dijual. Bermula dengan minat atau hobi, sehingga sekarang men.adi hasil pendapatan kecil-kecilan kami. Tapi tanggungjawab memeliharanya bukanlah mudah sebenarnya, nak membesarkan arnab yang baru dilahirkan dengan menyusukan dengan ibu arnab tu bukannya mudah. Dengan menyediakan makanan yang banyak serta dua kali sehari mesti bersihkan rumah arnab tu. Berkat kesusahan dan kesabaran tu, inilah hasilnya..

** Terkini, arnab kami lahir lagi 6 ekor semalam..

1 comment:

  1. Wah..berwajah baru nampaknya Ati..nice..blog yang dulu tu, agak berat sikit nak loading. kena tunggu lama,,cuba cek berat blog ati kat blog kak..

    ReplyDelete